Понеділок, 20.05.2024, 07:11
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Новомиргородська ЗШ№1

Форма входу
Меню сайту
Група VK
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Міністерство oсвіти і науки, молоді та спорту України

ПедПРЕСА (освітній портал)

ОСВІТНІЙ ПОРТАЛ

Міністерство культури України

Вчитель вчителю, учням та батькам

Канал в YouTube міста Новомиргород

GORODOK 888 - тільки цікаві новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Сдесь может быть Ваша реклама
Головна » 2013 » Жовтень » 31 » Відкритий урок християнської етики в 6 класі на тему “Співчуття та милосердя”
21:50
Відкритий урок християнської етики в 6 класі на тему “Співчуття та милосердя”

На сьогоднішній день домінуючу роль відіграє духовне виховання підростаючого покоління. Стан духовної культури і моралі суспільства в Україні викликає занепокоєння. Вісімдесят років із сердець нашого народу прагнули викоренити прадавню віру наших предків, зрошену кров’ю мучеників і піднесену проповідями апостолів та Отців Церкви. Нині відбувається процес активного Ренесансу духовного життя, Церква як Фенікс із попелу піднімається і приймає у свої теплі материнські обійми всіх стражденних і змучених роками безвір’я.

Нинішня духовна криза в значній мірі  пов’язана з невизначеністю духовно-моральних пріоритетів  нашої молоді. У період активного інформаційного розвитку сучасна молода людина не завжди правильно знаходить орієнтир, забуваючи про сакральні традиції, віру, Бога. І тут велику роль відіграє початкове виховання, яке дає можливість  дитині обрати вірний шлях і йти згідно з істинним дороговказом. Традиційно домінуючу роль у вихованні дітей відігравали батьки, але нині настав час, коли й вони не можуть зарадити в моральному падінні сучасного, постмодерного суспільства. Тож на себе повинні взяти це інші соціальні інститути –  Церква та школа. Саме вони мають іти в унісон із сучасним світом, даючи можливість сучасним дітям отримати необхідні знання про віру свого народу, відкрити для себе Бога як джерела вічності.

Новомиргородський район протягом трьох останніх років активно акцентує увагу на морально-етичному вихованні підростаючого покоління. У жовтні 2011 р. за ініціативою голови Новомиргородської райдержадміністрації О.С. Ковтуна  було запроваджено викладання "Основ християнської етики”  у школах району. Завдяки підтримці та активній діяльності станом на сьогодні викладання предмету ведеться в 13 школах, де діти отримали можливість із перших вуст (вперше за 20 років незалежності) почути в шкільних стінах головні аспекти біблійної історії та духовно-моральних принципів.

Як підсумок роботи за три роки за ініціативою голови адміністрації Ковтуна Олександра Семеновича  23 жовтня 2013 р. у Новомиргородській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 1 відбувся районний семінар для вчителів християнської етики та етики на тему "Культурно-творчий потенціал духовно-етичних концепцій навчання і виховання в системі сучасної освіти. У роботі семінару взяли участь голова Новомиргородської районної державної адміністрації Ковтун О.С., вчителі християнської етики та етики,  заступники директорів з виховної роботи. Із благословення Високопреосвященнішого архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа в роботі семінару взяли участь прес-секретар Кіровоградської єпархії протоієрей Роман (Кондратюк),  керівник місіонерського відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Андрій (Шиманович), благочинний Новомиргородського округу протоієрей Ростислав (Чорний), духовенство району. У своєму посланні керуючий Кіровоградською єпархією наголосив на тому, що на сьогодні у світській освіті існує щире і глибоке розуміння того, що тільки спільними зусиллями  й активною взаємодією нам вдасться переломити ситуацію і в  душах підростаючого покоління  закласти основу для подальшого створення істинної православної духовності.

За особливий внесок у справу укріплення православ’я на Кіровоградській землі О.С Ковтуна з благословення Владики було нагороджено пам’ятним орденом з нагоди 1025-річчя хрещення Русі.

Після урочистої частини усі присутні переглянули відкритий урок християнської етики в 6 класі на тему "Співчуття та милосердя”, який провів викладач даної дисципліни Я.В. Кушнірчук. По закінченні відбулася година Духовності «Будьмо людьми – сіймо Любов!», підготовлена заступником директора школи з виховної роботи Яцейко В.І. за участю вихованців школи. По завершенню святкового заходу між священиками та викладачами відбувся діалог  на тему "Створення необхідних умов для становлення духовності підростаючого покоління, у рамках якого керівник місіонерського відділу протоієрей Андрій (Шиманович) зачитав свою доповідь. Захід показав свою єдність не лише між окремими інститутами, але й єдність духовної та світської влади, адже саме завдяки таким людям наші діти стають добрішими.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                       Кушнірчук Я. В.,

учитель християнської етики

Новомиргородської ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 1435 | Додав: Admin_Jenya | Рейтинг: 0.0/0