Четвер, 09.05.2024, 06:43
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Новомиргородська ЗШ№1

Форма входу
Меню сайту
Група VK
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту

Міністерство oсвіти і науки, молоді та спорту України

ПедПРЕСА (освітній портал)

ОСВІТНІЙ ПОРТАЛ

Міністерство культури України

Вчитель вчителю, учням та батькам

Канал в YouTube міста Новомиргород

GORODOK 888 - тільки цікаві новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Сдесь может быть Ваша реклама
Головна » 2014 » Квітень » 18 » Майстри мистецтва - дітям
11:08
Майстри мистецтва - дітям

Майстри мистецтва - дітям

       Нещодавно учні  Новомиргородської ЗШ І-ІІІ ступенів №1 мали змогу отримати естетичне задоволення від перегляду літературно-музичної композиції «Зоре моя вечірняя…», присвяченої 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка за участю лауреатів міжнародних конкурсів тріо бандуристок «Мальвочки» (керівник – Ірина Прокопова). Вже не вперше артисти Кіровоградської обласної філармонії відвідують Новомиргородщину.

         І цього разу, як і завжди, глядачі були у захваті від дійства, яке відбувалося на сцені. Мов невичерпне джерело співучості, краси, мудрості, лунали пісні на слова Шевченка у виконанні справжніх віртуозів гри на бандурі. Натхненно, душевно й пристрасно читала поезії Кобзаря Анна Тішкус. Ця чарівна дівчина вела захід у вигляді інтерактивного уроку: глядачі активно відповідали на питання вікторини, захоплено читали вірші пророка України й отримували нагороди (календарики, ручки з логотипом даного дійства). Артисти філармонії ща раз переконали школярів у тому, що Шевченко — явище унікальне. Його немає з ким порівняти у письменстві інших народів. Не тому, що він кращий за інших. Ідеться про особливий генотип культури нашої країни. У ньому вся історія наша, все ерш, ява і найпотаємніші сни. Нас просто не існує без нього. Кому не відомо: Україна — це Шевченко, Шевченко — це Україна. Не знайти такого анатомічного скальпеля, який міг би відділити одне від одного. Синонімічна пара на всі часи, доки й світу.

      Уявити себе без Шевченка — все одно, що без неба над головою. Він— ершина парость родового дерева нашої нації, виразник і хранитель народного духу. Навіть плоть його вознесена на вершину. Іншої такої могили на Україні нема, нема такої могили на всій планеті. Вона — немов козацька вежа, де при наближенні небезпеки запалювали сторожовий вогонь. Вогонь на сторожовій вежі Шевченка не згасає ніколи.

      Тож вдячне молоде покоління виражає слова глибокої поваги майстрам мистецтва, які посіяли в душі школярів любов до українського слова й пісні.

Бондарчук Ярослав,

учень 11-Б кл

 Новомиргородської ЗШ І-ІІІ ст. №1

Фото Залов Назар

 

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 492 | Додав: Admin_Jenya | Рейтинг: 3.0/1