Субота, 04.05.2024, 14:43
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Новомиргородська ЗШ№1

Форма входу
Меню сайту
Група VK
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Міністерство oсвіти і науки, молоді та спорту України

ПедПРЕСА (освітній портал)

ОСВІТНІЙ ПОРТАЛ

Міністерство культури України

Вчитель вчителю, учням та батькам

Канал в YouTube міста Новомиргород

GORODOK 888 - тільки цікаві новини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Сдесь может быть Ваша реклама
Головна » 2013 » Березень » 26 » Чому у мене кепський настрій (читати далі...)
14:28
Чому у мене кепський настрій (читати далі...)

Чому у мене кепський настрій 

       Давай поміркуємо, від чого залежить настрій. Інколи самій людині причини її настрою здаються незрозумілими: „Чомусь раптом настрій зіпсувався”, або навпаки. Такі думки бувають у кожного. Проте насправді настрій завжди викликаний чимось, має зовнішні чи внутрішні причини.

    Внутрішні причини – це фізичний стан, темперамент, сприйняття світу, оцінка подій, ставлення до життя, людей, до себе. Велику роль у формуванні настрою відіграє здоров′я. Саме воно формує загальний емоційний фон. Інколи понижений життєвий тонус може сигналізувати про якісь порушення чи зміни в організмі. Тому до свого здоров′я треба бути дуже уважним – адже воно може стати джерелом поганого настрою.

     Зовнішні причини – породжені світом довкола нас. Дуже важливим для твого віку джерелом настрою є люди – твої батьки, одногрупники, друзі. Якщо у цих стосунках щось негаразд, то настрій псується, і ти бачиш життя у темних барвах.

    Також важлива для настрою діяльність, якою займається людина. Чи все їй вдається? Для особи твого віку такою діяльністю є навчання. Тому, якщо ти засмучуєшся через погані стосунки з учителями і низькі оцінки – це нормально.

     Причиною поганого або доброго гумору можуть бути окремі факти чи події, які часом не залежать від нас, - не встиг на автобус, перечепився і впав, захворів хтось із близьких, сваряться батьки. Таке трапляється в житті кожної людини. Наш настрій може залежати навіть від погоди.

     Але будь – яка людина повинна вміти керувати своїм настроєм.

   Запам′ятай! Гарний настрій тобі ніхто не принесе на тарілочці із синеньким обідком! Створити його можна і треба самому.

Але що ти можеш для цього зробити?

     Проаналізуй, через що у тебе псується настрій. Подумай, що ти можеш змінити у своєму житті. Якщо не можеш змінити самих подій – міняй ставлення до них, намагайся сприймати все максимально спокійно.

Подумай, від чого поліпшується твій настрій, - від зустрічі з друзями, слухання музики, усмішки одногрупниці? Намагайся створювати собі такі ситуації, особливо коли на душі тяжко.

     Учися розповідати про свої негаразди близьким, не накопичуй і не носи у собі негативних емоцій, важких почуттів – інша людина може підказати правильний вихід із ситуації чи хоча поспівчувати. Утім, навіть якщо тебе просто вислухають – тобі вже стане легше. Тут дуже важливо правильно вирішити – кому саме виплакатися?

     Завжди можуть покращити настрій улюблені справи .

Корисним буде й аутогенне тренування. Розвивай у собі почуття гумору.

 

Категорія: Сторінка психолога | Переглядів: 510 | Додав: Admin_Jenya | Рейтинг: 0.0/0